Bio

Opleidingen

 Reiki I, Diepte Meditatie &Klankschalen opleiding bij H.Postema , Vinyasa opleiding bij Johan Noorloos de Nieuwe Yoga School, Yin opleiding bij de Yoga Garden A. Geiger en M. Visser , Rigpa Energetic Healing by Jose Manchado 1,2,  I AM an advanced Yoga Nidra teacher by Kamini Desai 1,2,3, Posture of Consciousness, How to lead Yoga Nidra Workshop, The Art of Teaching of I AM Yoga Nidra,  Nu ben ik aan het studeren voor Yoga Therapist; General Assesments, Ayurveda, Yoga Therapy

MIJN YOGA BIO

Ik ben een heel energiek en vurig type en was gefocust op de Vinyasa Yoga. Warm, diepe, intense flow lessen vind ik heerlijk om te ervaren en te geven. Het mediteren bleef ik nog erg lastig vinden dus ben ik de Diepte Meditatie opleiding gaan volgen.

Na de opleiding Diepte Meditatie bleef een dagelijks meditatie nog steeds een uitdaging. Ik heb het een paar weken weten vol te houden om dagelijks te mediteren, maar zag er daarna steeds meer tegenop.

Achteraf denk ik dat ik te hard mijn best aan het doen was om maar zo min mogelijk gedachten te ervaren.

Heel af en toe volgde ik een Yin Yoga les waar ik veel mentale weerstand ervaarde. Deze mentale weerstand kwam onder andere voort uit het lang stil liggen in een houding. Ik dacht daar heb ik toch geen tijd/zin in, maar  werd mij steeds meer ervan bewust dat dat juist hetgeen was dat ik nodig had. Juist die balans vinden tussen altijd energiek en druk bezig zijn naar het verstillen en de aandacht naar binnen brengen. Daarnaast voelde mijn lichaam na de Yin Yoga heerlijk.

Dus op drukke dagen ga ik voor de Yin yoga en op andere dagen voor de Vinyasa Yoga. Yoga Nidra doe ik elke dag.
Ik vind het heerlijk om verschillende lessen, bij verschillende yogateachers door heel Amsterdam te volgen. Vinyasa, Yin, Jivamukti, Kundalini, Iyengar en Nidra Yoga.

Van buiten naar binnen.

Na jaren in de sportschool sportlessen en yogalessen te hebben gegeven, waarbij de focus meer op de buitenkant lag, werd ik steeds nieuwsgieriger naar de binnenkant. Yoga is meer dan alleen de houdingen en ik was benieuwd naar de filosofie van yoga. Mijn hele leven ben ik al gezegend met een spirituele moeder die zolang ik mij kan herinneren al yoga beoefend. Ik heb verschillende  opleidingen gevolgd en ik blijf steeds de verdieping in gaan.

 

 Al jaren had ik last van een behoorlijk overprikkeld zenuwstelsel. Ik zou een weekend weg gaan met mijn schoonfamilie, waar ik behoorlijk tegenop zag. Ik vroeg mijzelf af hoe ik zo ontspannen mogelijk het weekend door zou kunnen komen. Ik dacht laat ik Yoga Nidra gaan doen tijdens het weekend weg. Wat een rust gaf het mij en ik werd nog nieuwsgieriger. Wat maakt dit nou zo anders dan andere meditaties? 

Nadat ik een keer een Yoga Nidra les had gevolgd bij Yoga teacher Inge hadden wij een heel leuk gesprek en zij vertelde dat Kamini Desai (dochter van Amrit Desai) een heel interessant boek had geschreven “Yoga Nidra The Art of Transformations Sleep. 

Ik kocht het boek en ben gaan lezen. Zo ontzettend interessant en ik besloot dat als ik het boek uit zou hebben en nog steeds zo enthousiast zou zijn ik waar dan ook een opleiding bij haar zou gaan volgen. Het boek was uit en ik wilde meer…. en een paar weken later zou Kamini in Denemarken de opleiding geven. Fantastisch!! Ik heb 2 opleidingen in Denemarken gedaan en de Advanced Teacher Training in IJsland. Wat een geweldige ervaring en sindsdien is mijn hele leven verandert. Deze opleidingen zijn zo transformatief dat er veel inzichten en transformaties hebben plaats gevonden.

 Sindsdien volg ik elke dag een Yoga Nidra en kan ik nu zonder enige moeite en inspanning deze diepst liggende meditatie gemakkelijk vol houden.

Elke dag brengt het mij terug naar mijn echte zelf. Er is zoveel veranderd in mij. Ik heb nooit bewust gemerkt dat er chronische spierspanning in mijn lichaam aanwezig was waardoor mijn zenuwstelsel over actief reageerde.

De Yoga Nidra zorgt ervoor dat mijn zenuwstelsel in balans wordt gebracht en niet steeds in Fight en Flight modus verkeert. Wat een heerlijk gevoel! Eindelijk is er ruimte tussen mijn reactie en de gebeurtenis.

Ik kan dingen ervaren zonder dat ik mij er altijd persoonlijk mee identificeer. Een aantal slechte gewoontes zijn weggevallen en nog veel meer positieve veranderingen. Zonder Yoga Nidra had ik nooit geweten dat mijn lichaam en geest zo ontspannen kunnen zijn.

Wie had dat ooit gedacht van Vinyasa Yoga tot Yoga Nidra. En ik geniet er ontzettend van om al deze verschillende lessen met iedereen te mogen delen.

Liefs,

Mijn Dharma: I share my Divine love within me.

Binnen 23 minuten gefocust en opgeladen dankzij deze unieke Quick Recharge audio

Download gratis Quick Recharge Audio