Bio

Mijn naam is Marisa Rio Maior Alvares

Ik woon in IJburg met mijn fantastische man en dochter Divine.

Sinds 1997 ben ik allround groepsles- en fitness instructrice tevens ben ik werkzaam als personal trainer en voedingsdeskundige.
Sinds 2004 werk ik voor een bedrijfsfitness organisatie High Five.
Sinds 2009 ben ik mijn eigen bedrijf Bodyweightcontrol gestart. Controle krijgen over je eigen lichaamsgewicht door een balans te creëren tussen voeding en beweging.
Sinds 2019 is mijn naam veranderd in BY Marisa.

Na het afronden van de opleiding endermologie heb ik in 2012 de eerste endermologie salon in IJburg  geopend. Waar de focus ligt op mechanische bindweefselmassages voor het lichaam en gezicht. De salon is nu aan huis gevestigd.

Na jaren in de sportschool sportlessen en yogalessen te hebben gegeven, waarbij de focus meer op de buitenkant lag, werd ik steeds nieuwsgieriger naar de binnenkant. Yoga is meer dan alleen de houdingen en ik was benieuwd naar de filosofie van yoga. Mijn hele leven ben ik al gezegend met een spirituele moeder die zolang ik mij kan herinneren al yoga beoefend.  Niet alleen op de mat maar ook in het dagelijkse leven. Na veel inspirerende gesprekken ben ik de verdieping ingegaan en heb ik verschillende opleidingen gevolgd, namelijk;

  ★ Reiki I                                                                                                                                    ★ Vinyasa opleiding bij de Nieuwe Yogaschool van Johan Noorloos.        ★ Diepte Meditatie en Klankschalen opleiding bij Hilda Postema.            ★ Yin opleiding bij de Yoga Garden Anat Geiger en Marcel Visser.            ★ Rigpa Energetic Healing I, II                                                                                      ★ Intensive Amrit Methode Yoga Nidra van Kamini Desai I, II, III

Na deze opleidingen te hebben gevolgd en de focus veel meer op yoga ligt vond ik het tijd voor een nieuwe naam BY Marisa.

Body; personal training en bindweefsel massage
Yoga; alle verschillende yogastijlen

BIO

Ik ben een heel energiek en vurig type en was gefocust op de Vinyasa Yoga. Warm, diepe, intense flow lessen vind ik heerlijk om te ervaren en te geven. Het mediteren bleef ik nog erg lastig vinden dus ben ik de Diepte Meditatie opleiding gaan volgen.

Na de opleiding Diepte Meditatie bleef een dagelijks meditatie nog steeds een uitdaging. Ik heb het een paar weken weten vol te houden om dagelijks te mediteren, maar zag er daarna steeds meer tegenop.

Achteraf denk ik dat ik te hard mijn best aan het doen was om maar zo min mogelijk gedachten te ervaren.

Heel af en toe volgde ik een Yin Yoga les waar ik veel mentale weerstand ervaarde. Deze mentale weerstand kwam onder andere voort uit het lang stil liggen in een houding. Ik dacht daar heb ik toch geen tijd/zin in, maar  werd mij steeds meer ervan bewust dat dat juist hetgeen was dat ik nodig had. Juist die balans vinden tussen altijd energiek en druk bezig zijn naar het verstillen en de aandacht naar binnen brengen. Daarnaast voelde mijn lichaam na de Yin Yoga heerlijk.

Dus op drukke dagen ga ik voor de Yin yoga en op andere dagen voor de Vinyasa Yoga. Yoga Nidra doe ik elke dag.
Ik vind het heerlijk om verschillende lessen, bij verschillende yogateachers door heel Amsterdam te volgen. Vinyasa, Yin, Jivamukti, Kundalini, Iyengar en Nidra Yoga.

Al jaren had ik last van een behoorlijk overprikkeld zenuwstelsel. Ik zou een weekend weg gaan met een grote groep, waar ik behoorlijk tegenop zag. Ik vroeg mijzelf af hoe ik zo ontspannen mogelijk het weekend door zou kunnen komen. Ik dacht, laat ik de dag met Yoga Nidra beginnen. Ik zocht en vond via You Tube de filmpjes van Yogi Amrit Desai.

Een paar dagen na mijn weekend ben ik een Yoga Nidra les gaan volgen. Ik had daarna een heel leuk gesprek met Yoga teacher Inge. Zij vertelde dat Kamini Desai (dochter van Amrit Desai) een heel interessant boek had geschreven.

Sindsdien volg ik elke dag een Yoga Nidra en kan ik in vergelijking met Diepte Meditatie nu zonder enige moeite en inspanning deze diepst liggende meditatie gemakkelijk vol houden.

Elke dag brengt het mij terug naar mijn echte zelf. Er is zoveel veranderd in mij. Ik heb nooit bewust gemerkt dat er chronische spierspanning in mijn lichaam aanwezig was waardoor mijn zenuwstelsel over actief reageerde.

De Yoga Nidra zorgt ervoor dat mijn zenuwstelsel in balans wordt gebracht en niet steeds in Fight en Flight modus verkeert. Wat een heerlijk gevoel! Eindelijk is er ruimte tussen mijn reactie en de gebeurtenis.

Ik kan dingen ervaren zonder dat ik mij er altijd persoonlijk mee identificeer. Een aantal slechte gewoontes zijn weggevallen en nog veel meer positieve veranderingen. Zonder Yoga Nidra had ik nooit geweten dat mijn lichaam en geest zo ontspannen kunnen zijn.

Ik maakte met mezelf de afspraak dat wanneer ik het boek, Yoga Nidra The Art of Transformational Sleep, van Kamini Desai uit had en Yoga Nidra nog steeds zo geweldig vond, de opleiding in Amerika zou gaan volgen. Ik heb haar boek van voor naar achter en weer terug verslonden en hele samenvattingen gemaakt, zo interessant vond ik het boek. Toen ik besloot om te gaan uitzoeken wanneer er een opleiding plaats zou vinden, zag ik dat ze 2 weken later naar Denemarken zou komen om een opleiding te geven. Yeaahh dit is meant to be!!! By the way de opleiding is net zo geweldig als het boek maar om haar persoonlijkheid/kennis en de Yoga Nidras live te mogen ervaren is…….Divine!!

Wie had dat ooit gedacht van Vinyasa Yoga tot Yoga Nidra. En ik geniet er ontzettend van om al deze verschillende lessen met iedereen te mogen delen.

Liefs,

Mijn Dharma: I share my Divine love within me.

Neem contact met mij op

06 - 19 60 05 81

info@bymarisa.nl

Max de Haasstraat 10, 1087 MD, Amsterdam