Yin Yang

YIN YANG YOGA

Deze les is een unieke combinatie van dynamische (yang) en langdurige (yin) oefeningen, die je helpt om een balans te vinden tussen kracht en ontspanning, inspanning en overgave. 

Tijdens de les zul je ervaren hoe we afwisselen tussen de actieve en energieke yang-houdingen en de kalme en verstilde yin-houdingen. De dynamische houdingen werken aan het versterken en versoepelen van de spieren, terwijl de yin-houdingen gericht zijn op het stretchen en versterken van het dieperliggende bindweefsel en de gewrichten.

Deze les is ontworpen om je lichamelijk uit te dagen en tegelijkertijd een gevoel van diepe ontspanning en rust te bevorderen. Het is een uitnodiging om op een ontspannen manier je eigen grenzen te ontdekken en te respecteren, zonder dat je jezelf forceert. Je leert om met mildheid en acceptatie te reageren op fysieke weerstand en mentale uitdagingen die je tegenkomt tijdens de les.

Het bereiken van een fysieke grens kan soms weerstand creëren, zowel op lichamelijk als mentaal niveau. Juist in onze Yin Yang yogales besteden we aandacht aan het omgaan met deze weerstand. We moedigen je aan om rustig en ontspannen te blijven, te leren observeren welke gedachten en gevoelens er opkomen zonder je ermee te identificeren, en te accepteren wat er op dat moment aanwezig is.

De yogamat biedt een ideale plek om te oefenen met het omgaan met deze grenzen en weerstand, zodat je deze vaardigheden kunt toepassen in je dagelijks leven buiten de yogales. Het is een moment om te groeien in bewustzijn, flexibiliteit en innerlijke kracht, die je kunt benutten zodra je van de mat af stapt.

Bij onze Yin Yang yogales maken we gebruik van verschillende yogahulpmiddelen, zoals yogamatten, -blokken, -kussens, -riemen en -dekens. Deze ondersteunen je bij het vinden van comfortabele houdingen, zodat je je volledig kunt overgeven aan de yogapractice.

Elke week staat er een ander thema centraal in de les, waardoor je steeds nieuwe aspecten van jezelf en je yogaontdekkingsreis kunt verkennen.

Ik nodig je graag uit om de balans tussen yin en yang te ontdekken en te ervaren tijdens de  Yin Yang yogales. Als je nog vragen hebt of meer informatie wilt, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Ik kijk ernaar uit om je te verwelkomen op de mat!

 

 

Yin Yang Yoga Group Classes

Yin Yang de Vrijman in IJburg
Woensdag 9:15 – 10:30
Yin Yang KPMG in Amstelveen
Dinsdag 13:00 – 13:50
Yin Yang Eigenhaard in Amsterdam
Vrijdag 12:15 – 12:45

Binnen 23 minuten gefocust en opgeladen dankzij deze unieke Quick Recharge audio

Download gratis Quick Recharge Audio