Yin Yoga Nidra

Yin Yoga Nidra (Engels gesproken)

Ontdek de geweldige combinatie van Yin Yoga en Yoga Nidra tijdens onze les. We beginnen met 45 minuten Yin Yoga, waarbij het lichaam en de geest worden voorbereid op de diepe ontspanning van Yoga Nidra. Vervolgens gaan we over naar 30 minuten Yoga Nidra, een diepe liggende meditatie.

Bij Yin Yoga staat overgave en ontspanning centraal. We richten ons op het verbeteren van pezen, bindweefsel en gewrichten. Elke houding is gericht op een specifiek deel van het lichaam om weerstand en spanning op te lossen. Terwijl je 3-5 minuten in een houding blijft, werk je op een dieper niveau dan alleen de spieren. Je bereikt het bindweefsel (fascia), waardoor blokkades worden opgeheven, ruimte wordt gecreëerd en flexibiliteit wordt vergroot.

Yin Yoga daagt niet alleen je lichaam uit, maar ook je geest. Het kan onrust en weerstand veroorzaken. In de les leer je hiermee om te gaan en te ontspannen. We sluiten de les af met Yoga Nidra.

Yoga Nidra, ook wel bekend als de “slaap van de yogi”, is een van de diepste vormen van meditatie. Je ligt comfortabel op de mat met een deken over je heen en volgt mijn stem terwijl ik je begeleid door een gestructureerde meditatie. Je hoeft helemaal niets te doen, het gaat vanzelf. Je lichaam komt in een diepe ontspanning.

Elke week werken we met een thema dat als een rode draad door de Yoga Nidra loopt. Thema’s zoals stress, gewoontes/verslavingen, lichamelijke spanning, inzichten, creativiteit, focus en nog veel meer komen aan bod. 

In de I AM Yoga Nidra werken we altijd met een intentie, zodat je bewust richting kunt geven aan wat je wilt bereiken of loslaten. Tijdens de diepe staat van Yoga Nidra worden er nieuwe hersensynapsen gevormd, waardoor jouw intentie werkelijkheid kan worden.

Het bijzondere van Yoga Nidra is dat een half uur ervan gelijkstaat aan 3 tot 4 uur slaap. Dit betekent dat je in een relatief korte tijd diepe rust en herstel kunt ervaren. Terwijl je ligt en ontspant, worden fysieke, mentale en emotionele spanningen losgelaten, waardoor er ruimte ontstaat voor inzichten en heling.

Kom en doe met ons mee, en geef jezelf de kans om te ontspannen, te groeien en je innerlijke balans te vinden. Ik kijk er enorm naar uit om je te verwelkomen in de les. Tot snel!

 

Yin & Nidra Yoga Group Classes

Maandag 19:00-20:15
Maandag 20:30-21:45

Locatie: de Vrijman
Jan Vrijmanstraat 339
1087 NB Amsterdam

The Yin & Nidra classes with Marisa are an essential part for me to have a relaxed start into the week. Both parts of the lesson are completing each other super well and anybody can participate. I really love the feeling after class when every part of the body is just relaxed and my mind is quiet. Marisa has a real empathetic way of adjusting the classes for your own personal benefits.

Anni

Binnen 23 minuten gefocust en opgeladen dankzij deze unieke Quick Recharge audio

Download gratis Quick Recharge Audio