Je brein verandert door het mediteren en niet alleen tijdens het mediteren maar ook de rest van de dag. Ik neem je graag mee naar welke dingen er voor mij zijn veranderd. Want niet alleen als je net begint met mediteren maar ook weken, maanden en jaren later blijven er dingen veranderen en dat komt zeker door het mediteren. Nu bijna al 6 jaar ben ik elke dag aan het mediteren. Ja, elke dag weer geniet ik ervan.
Ik was altijd erg snel. Ik kon meerdere dingen tegelijk. Ik stond altijd in de tiende versnelling. Ik was erg eerlijk en direct. Ik vertelde je graag wat ik van iets vond zonder na te denken of iemand er ook om had gevraagd. Ik stond altijd aan. Hier vertel ik ook over in mijn podcast.

Ik ga even jaren terug in de tijd. Mijn eerste Yoga Nidra was op een familie weekend. Ik vond het al spannend om mee te gaan omdat ik bang was dat ik misschien het weekend wel eens kon verpesten. Mijn directe en reactieve manier had ik vaak niet onder controle. Ik reageerde vaak al voordat ik kon nadenken. Het was iets wat ik vervelend vond en eerlijk gezegd vond ik dat deel van mijzelf helemaal niet leuk.
Er was al wat spanning aanwezig in de familie en er waren dingen aan de hand waar ik zeker wel wat van vond. Vooral als ik het gevoel had dat iets niet eerlijk was of als iets anders zou moeten gaan kon ik dat zeker niet loslaten. Sterker nog grote kans dat ik daar wel wat van ging zeggen. Dus….. ik had iets nodig. Iets waarvan ik kon ontspannen en het weekend moest een succes worden.

De eerste dag van het weekend ging ik voor mijn eerste online Yoga Nidra en ik voelde ik mij diep ontspannen. Er kwam een rust in mij. Ik heb er niet bewust over nagedacht maar ik ben het elke dag blijven doen. Ik voelde dat ik het nodig had om elke dag terug te gaan naar dat moment van rust. Ik voelde dat ik na de Nidra een betere versie van mijzelf was. Minder gedachten, minder oordelen, ontspannen maar ook een diep tevreden gevoel. Veel meer compassie voor mijzelf en ook voor anderen.

Mijn zenuwstelsel is echt veranderd door het dagelijks mediteren. Dat zenuwachtige, nerveuze, altijd aan staan, reactieve, gestreste, bang om te falen, angstige gevoel is echt compleet veranderd.

Daar waar ik vroeger iemand letterlijk uit de auto kon trekken als er iets gebeurde waarvan ik voelde dat iemand mij wat aandeed. Dat was namelijk hoe ik veel dingen ervaarde in het leven omdat mijn zenuwstelsel altijd op scherp stond. Is er nu ruimte om na te denken en vaak compassie te hebben en er niet eens op te hoeven reageren.

Het sympathische zenuwstelsel, fight & flight was altijd aan. Cortisol (stresshormoon) was altijd aanwezig. Nu is het veel meer gebalanceerd door het mediteren kan ik steeds vaker switchen en is het parasympatische zenuwstelsel veel vaker actief.(veilig, ontspan en laat los)

Een ontspannen lichaam, veiliger gevoel, veel minder reactief, meer compassie dat waren de eerste dingen die bij mij veranderde. En bij jou?

Binnen 23 minuten gefocust en opgeladen dankzij deze unieke Quick Recharge audio

Download gratis Quick Recharge Audio